Martyno Liudviko Rėzos 241-ųjų gimimo metinių minėjimas

Maloniai kviečiame visus į šventinį Martyno Liudviko Rėzos 241-ųjų gimimo metinių minėjimą ir iškilmingą aštuntosios Martyno Liudviko Rėzos vardo kultūros ir meno premijos teikimą dailininkui Romanui Borisovui

Premijos teikimo iškilmės vyks 2017 m. sausio 7 d. (šeštadienį):
12 val. šventinis Martyno Liudviko Rėzos 241-ųjų gimimo metinių minėjimas prie M. L. Rėzos paminklo
13 val. iškilmingas VIII-osios Martyno Liudviko Rėzos vardo kultūros ir meno premijos teikimas Juodkrantės evangelikų liuteronų bažnyčioje (L. Rėzos g. 56)
Organizatoriai: Neringos savivaldybė ir Liudviko Rėzos kultūros centras

plakat-2017-01-07

Aštuntoji Martyno Liudviko Rėzos vardo kultūros ir meno premija už Kuršių nerijai ir Mažosios Lietuvos (Prūsų Lietuvos) kultūros tradicijai reikšmingą, aktyvią ir kūrybingą veiklą skirta dailininkui, Lietuvos dailininkų sąjungos ir Liudviko Rėzos kultūros centro kuratoriumo nariui doc. Romanui Borisovui. Premija skirta Neringos savivaldybės tarybos sprendimu, vienbalsiai pritarus Liudviko Rėzos kultūros centro tarybai (kuratoriumui).

Svarstant dailininko – akvarelininko, pedagogo, visuomenės veikėjo Romano Borisovo kandidatūrą premijai gauti, buvo įvertintas jo kūrybinis indėlis į Mažosios Lietuvos kultūrinio paveldo pažinimą, meninį įprasminimą, įamžinimą bei jo nuolatinį populiarinimą ir sklaidą. Per pastaruosius 30 metų dailininkas surengė apie 70 personalinių parodų ne tik Lietuvoje, bet ir prestižiniuose Europos ir pasaulio muziejuose bei galerijose. Išskirtinę vietą jo kūryboje užima Kuršių nerijos, Mažosios Lietuvos, Klaipėdos krašto vaizdai, senoji architektūra. Jo kuriama meninė dokumentika – detalus istorinis palikimas ir priminimas ateities kartoms. Romanas Borisovas aktyviai dalyvauja Mažosios Lietuvos kultūrinėje veikloje, išsiskiria švietėjiška veikla pristatant ir populiarinant Kuršių neriją.

dscn6655 dscn6680 dscn6722-001

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.